Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@01:03:07 GMT

منطقه جهان‌نما زیباترین تابلوی گردشگری گلستان

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۵۶۳۵

منطقه جهان‌نما زیباترین تابلوی گردشگری گلستان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، گلستان در میان خطه‌های غنی گردشگری ایران، راه طولانی برای شناخته‌شدن دارد که یکی از راه‌های طی‌کردن این مسیر، معرفی مکان‌های جذاب گردشگری از جمله دهکده جهان‌نما است؛ جایی با سه هزار متر ارتفاع، بلندترین نقطه گلستان و تنها منطقه کشور که ببرها می‌توانند به راحتی در آن زندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهان‌نما دهکده‌ای ییلاقی در میان منطقه حفاظت شده‌ای به همین نام است که ساکنان آن به دور از هیاهوی دنیا روزگار می‌گذراند.

ییلاقی بکر و تماشایی که در دشتی وسیع میان جنگل‌های چندین میلیون ساله هیرکانی و کوه های البرز احاطه شده و در آن خبری از مظاهر زندگی شهری نیست و آب لوله کشی، آنتن موبایل، برق و تلفن به خانه‌های مردم راه ندارد.

گسترش گردشگری شهرهای شمالی در سال‌های اخیر باعث شده دیگر جاذبه های طبیعی آنها جذابیت و بکری سابق را نداشته باشد که در این میان پیدا کردن دهکده ای کوچک و بکر در میان مه و دشت، جایی که برای سفر به آن باید قید همه چیز از برق و آب لوله کشی تا گاز و حتی تلفن همراه را زد غنیمت به حساب می آید.

هوای خوش و دلنشین روستا با مه های گاه و بیگاه در کنار سر و صدای حیوانات اهلی، وجود خانه های ییلاقی با سقف های شیروانی رنگارنگ در پهنه دشتی وسیع با آب و هوایی فرح بخش به راحتی می تواند خستگی یکسال کار و تلاش را از تن دور کند و انرژی تازه‌ای به شما بدهد.

علاوه بر منظره حیرت انگیز جهان نما و دید وسیعی که از بالای آن میتوان به جنگل‌های پایین دست داشت، سفر به این منطقه دلایل دیگری هم دارد.

جنگل‌های جهان نما از نوع هیرکانی و یکی از دست‌نخورده‌ترین جنگل‌های ایران است که از قدیمی‌ترین جنگل‌های دنیا به شمار می‌رود و همچنین بیش از ۶۰۰ گونه گیاه آوندی در این منطقه شناسایی و ثبت شد.

این منطقه همچنین زیستگاه اصلی خرس، خوک وحشی، گرگ، پلنگ، میش،‌ قوچ، کل و بز است و مرال، گرگ، راسو، شغال، خارپشت و بعضی از دوزیستان هم در جهان‌نما زندگی می‌کنند.

این روستا امکانات ویژه‌ای برای توریست‌ها ندارد که همین نکته باعث جذابیت بیشتر آن شده است.

روستای ییلاقی جهان نما به دلیل اینکه جزو روستای هدف گردشگری شناخته شده برای بکر ماندن فاقد برق سراسری است تا از ساخت و ساز بی رویه جلوگیری شود.

جالب است بدانید وقتی به جهان نما سفر می کنید با مکانی طرف هستید که اثری از زندگی ماشینی در آن نیست و روستای جهان نما، حتی از آب لوله‌کشی بی‌بهره است.

در این روستا خبری از امکانات دیگری مانند برق و تلفن نیست و اگر به دهکده جهان نما سفر می‌کنید، باید قید گوشی همراه خود را بزنید چرا که در این منطقه هیچ‌کدام از ارائه‌دهندگان سرویس‌های موبایل، آنتن‌دهی ندارند در نتیجه می‌توان نبود آنتن‌ موبایل و نداشتن دسترسی به تلفن را برای گردشگران شهری که از شر گوشی‌های هوشمند خود خلاصی ندارند، به فال نیک گرفت.

با وجود جذابیت‌های بکر بودن این منطقه برای برخی گردشگران، فراهم کردن زیرساخت‌هایی مانند جاده و اقامتگاه‌های کوچک و سازگار با محیط، بر تعداد گردشگران این منطقه افزوده و عده بیشتری را با جاذبه‌های طبیعی جهان‌نما آشنا خواهد کرد.

جهان‌نما سالم‌ترین و دست‌نخورده‌ترین جنگل‌های میان‌بند (جنگل‌های دامنه کوه) را در شمال ایران دارد و به همین دلیل از هنگام انقراض ببر مازندران در دهه ۱۳۳۰ مطالعات زیادی در این منطقه در مورد احتمال حضور این حیوان در آن انجام شده‌ چراکه از نظر کارشناسان محیط زیست شمال کشور جهان‌نما تنها منطقه ایران است که زیستگاهی قابل سکونت برای ببر محسوب می‌شود.

جهان نما از قدیمی ترین مناطق حفاظت شده زیرپوشش مدیریتی حفاظت محیط زیست کشور است و در ردیف مناطق چهارگانه این سازمان به شمار می رود.

منطقه حفاظت شده جهان نما با وسعتی بیش از ‎ ۳۰هزار هکتار در حوزه گرگان و کردکوی واقع است که حدود ۲۰هزار هکتار آن در حوزه استحفاظی شهرستان کردکوی درغرب گلستان قرار دارد.

گلستان یکی از استان های شمالی و گردشگری ایران بوده که در کنار دریای خزر، کشور ترکمنستان، استان های خراسان شمالی، سمنان و دامنه های شرقی البرز و مازندران واقع شده و در ایام سال میزبان مسافرانی است که برای اقامت یا ادامه سفر این استان و مسیرهای آن را انتخاب می کنند.

گلستان واقع بین دو قطب گردشگری شمال کشور و زیارتی مشهد به نگارستان ایران نیز شهر بوده و اقوام متعددی را در خود جای داده است که شامل فارس، ترکمن، سیستانی، ترک (آذربایجانی و قزلباش)، مازندرانی‌ ها، بلوج و قزاق‌ها هستند.

بر اساس اعلام سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان از روز بیست و ششم اسفند سال ۱۴۰۰ تا دیروز پنجشنبه ۱۹۰ هزار و ۶۶۳ نفر از جاذبه های گردشگری طبیعی، تاریخی و مذهبی این استان دیدن کردند.

رحمان فرمانی اظهارداشت: بندرترکمن، جنگل های ناهارخوران و النگدره، آبشار کبودوال علی آباد کتول و آرامگاه خالد نبی کلاله پربازدیدترین جاذبه های گردشگری گلستان در تعطیلات نوروزی سال جاری بوده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین نوروز 1401 آیت الله ری شهری استان گلستان منطقه جنگلی جهان نما جاذبه طبیعی جاذبه گردشگری مذاکرات وین نوروز 1401 آیت الله ری شهری قیمت گوشی جهان نما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۵۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمود بیات که مدرک دوره کارشناسی تا دکتری تخصصی خود را در رشته مهندسی منابع طبیعی - جنگلداری از دانشگاه تهران دریافت کرده است، درباره این طرح توضیح داد: جنگل‌های ایرانی- تورانی جایگاه ویژه‌ای در توسعه اقتصادی و زیست بومی کشور دارند و تضمین‌کننده بقا و پایداری آب و خاک کشور هستند. وی به تعریف گردشگری طبیعت پرداخت و افزود: گردشگری طبیعت به نوعی از انواع جهانگردی یا گردشگری اطلاق می‌شود که در آن طبیعت و محیط زیست برای گردشگر مقدم بر هرچیز دیگری است. از طرفی امروزه مشخص شده است که گردشگری طبیعت مهم‌ترین منبع کسب درآمد برای حفاظت از تنوع طبیعی محسوب می‌شود.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: جنگل‌های نیمه‌انبوه تا تنک جنگل‌های ایرانی تورانی به‌دلیل آنکه بسیاری از تفرجگاه‌های طبیعی نظیر کوه، دره، رودخانه، آبشار، غار، دریاچه، چشمه، حیات وحش و پوشش گیاهی را در خود جای داده‌اند، اگر فرایند شناسایی و ناحیه‌بندی گردشگری طبیعی برای آن‌ها انجام شود، می‌توان برنامه‌ریزی بهینه‌ای برای استفاده از آن‌ها اعمال کرد.

وی اضافه کرد: هدف اصلی طرح‌های جنگلداری در این جنگل‌ها، بررسی موضوعات زیست بومی، اقتصادی و اجتماعی است و برای مدیریت صحیح این جنگل‌ها ضرورت دارد، طرح جامع و پویای جنگلداری چندمنظوره که پاسخگوی نیروهای پیشران باشد طراحی شود. به دلیل شرایط خاص اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جنگل‌های ایرانی تورانی، آسیب‌های شدیدی به این جنگل‌ها وارد شده است. مدیریت علمی در قالب طرح‌های جنگلداری در جنگل‌های ایرانی تورانی در چند دهه اخیر شروع شده و طرح‌های متعددی در این جنگل‌ها اجرا شده است. برای تحقق اهداف طرح‌های جنگلداری، باید جنگلداری مشارکتی و اجتماعی به‌کار گرفته شود. هدفی که این طرح در بلند مدت دنبال می‌کند علاوه بر حفاظت از جنگل‌ها، سوق دادن این جنگل‌ها با اجرای عملیات‌های پیش‌بینی شده در طرح به سمت پایداری جنگل و ایجاد جنگل متراکم و انبوه است.

بیات تصریح کرد: به‌طور کلی هدف اصلی از اجرای طرح‌های مدیریت منابع جنگلی و طرح‌های جنگلداری چندمنظوره در استان تهران و شهرستان‌های ورامین و پیشوا حفاظت و احیا جنگل‌ها، ارزیابی اثر جنگل‌کاری گز بر روی پوشش گیاهی همراه و خاک و در نهایت مشخص کردن مناطق مستعد گسترش گردشگری اقتصادی بوده‌است. این امر با تهیه نقشه‌های شکل زمین و تلفیق آن‌ها با نقشه‌های پوشش گیاهی و نوع خاک حاصل از کارهای میدانی و عرصه‌ای به دست آمد.

«تهیه طرح جنگلداری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی، توسعه گردشگری و ارزیابی اثرات جنگل‌کاری بر خاک و پوشش گیاهی در جنگل‌های سرخ گز و گز گل کوچک شهرستان‌های ورامین و پیشوا» عنوان طرح پژوهشی محمود بیات عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

جنگل‌ها به‌عنوان یکی از مخازن و گنجینه‌های زمین، همواره مورد توجه اقشار مختلف جامعه از جمله محققان بوده است. بنیاد ملی علم ایران هم به سبب اهمیت موضوع، از طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با این حوزه حمایت کرده است.

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • در بزرگداشت روز میمند خاستگاه گل و گلاب جهان چه گذشت؟
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • آبشار دائمی «باران کوه»؛ طبیعتی جذاب برای تمامی فصول
  • عکس زیباترین ورزشکار تاریخ در صحرای دوبی + عکس
  • زیباترین بهار تهران را در این لوکیشن‌ها ببینید